Opvoedings-ondersteuning

Elke ouder stelt zichzelf wel eens in vraag rond opvoeding en ouderschap. Er zijn verschillende opvoedingsstijlen en elk kind en elke ouder heeft zijn eigen uitdagingen en sterktes.

2 min read

Soms vraag je je weleens af of het gedrag dat je kind stelt ‘normaal’ is, of het niet ‘nu al’ zou moeten stappen, meer woordjes zou moeten zeggen… Je kan je soms zorgen maken als je kindje nog niet goed slaapt, eet of even snel ontwikkelt als het nichtje of neefje.

Je durft dan wel eens ten rade gaan bij je omgeving, en ook al bedoelen zij hun advies heel goed. Je voelt je hierbij soms niet volledig geholpen.. Misschien heb je wel het gevoel dat jij als ouder van je kind het zou moeten weten.

Zoals ik het graag stel, ben jij lieve mama of papa, de expert van je kind. Jij kent je kind het beste. Elk kind is uniek en valt niet met een ander te vergelijken. Jij als ouder kan niet altijd alles weten, hoe hard je ook probeert. Je kan niet alle zorg dragen én alles weten. Een expert in eender welk ander vak moet af en toe ook nog opzoekwerk verrichten en dat is perfect oké.

Dat is waar opvoedingsondersteuning zou kunnen helpen. Wanneer je het gevoel hebt ‘maar het is niet zo erg dat ik een psycholoog nodig heb’ dat is eigenlijk het perfecte moment wanneer je ons kan inschakelen. Wij zijn er om een antwoord te bieden op de vraagtekens en onzekerheden omtrent opvoeding die zitten in je hoofd. Wij zitten in het preventieve, wij zijn laagdrempelige hulp.

Weten wij als consulenten dan alles? Nee, zeker niet. Wij moeten ook opzoekwerk verrichten en proberen met jou samen te kijken wat werkt voor jou en je kind. We kiezen voor hulp die bij jullie past en die voor jullie werkt.

Heb je vragen of zorgen en zou je er graag eens over praten? Onze psychologisch consulente Lorraine verwelkomt jullie graag!


Tags