Kinderen (6 - 12 jaar)

Voor we starten met de individuele sessies met het kind doen we eerst een intake met de ouders.
Hier gaan we bevragen met welke hulpvragen je als ouders zit. Wat merk je op? Waar stel je je vragen over? We vertrekken vanuit jouw verhaal als ouder.

Lorraine, onze psychologische consulent luistert naar jullie verhaal en zal dan een bepaald traject voorstellen om samen af te leggen. Het kan zijn dat je met enkele tips en adviezen al heel wat vordering maakt thuis. Je kan dan merken dat het steeds beter gaat met je kind. Soms kan het ook zijn dat we samen met het kind aan de slag gaan één op één.

Dit kan zijn vooronderwerpen zoals:
- Emoties: omgaan met woede/verdriet/angsten/vreugde
- Omgaan met scheiding ouders
- Rouwen en verlies
- Niet goed in hun vel zitten
- Pesten en weerbaarheid
- Faalangst

We gaan heel oplossingsgericht te werk, we praten over onze gevoelens en de belevenissen en leren hierbij zeker en vast ook omgaan met de moeilijke momenten. Afhankelijk van de leeftijd van het kind én de interesses kan er met spelmateriaal gewerkt worden. Aan de hand van spel kunnen kinderen hun verhaal kwijt en hun emoties verwerken. Met spelen kan je de belevingswereld van het kind beter begrijpen. De kinderen kunnen zo op een gemakkelijkere manier vertellen wat er in hen leeft. Sommige gebeurtenissen laten grote indrukken na en zo gaan kinderen dit in hun spel vaak naspelen. Dit is een manier van de gevoelens en gebeurtenissen te verwerken.

De therapie voor kinderen is voor kinderen met de leeftijd 6-12 jaar. De eerste sessies gaan we kennismaken. Zodat je kind een veilig gevoel krijgt en er een vertrouwensband kan ontstaan. Het kind heeft ook de vrijheid om zelf te kiezen waar het mee speelt zodat het zich op zijn gemak voelt.
Hierbij zal kennismaking en observatie voornamelijk centraal staan in de eerste sessies.

Nadien starten we stapsgewijs een traject op gebaseerd op de hulpvraag. Dit doen we als je kind er klaar voor is. We volgen het tempo van het kind.
Na een x-aantal sessies zullen we een terugkoppelingsgesprek doen met de ouders.  De frequentie van de terugkoppelingsgesprekken zal verschillen van traject tot traject. Ook hier volgen wij het tempo van het kind.
De terugkoppelingsgesprekken met de ouders is ook het ideale moment om nog bijkomende vragen te stellen. Tijdens dit moment bieden wij ook opvoedingsondersteuning aan en bekijken we de concrete situatie.

We starten een traject voor kinderen en jongeren per drie sessies met een kostprijs van 195€. Dit is vooraf te betalen. Hierbij kunnen we vrij naargelang uw agenda en voorkeuren de afspraken inboeken. Op deze manier dienen kinderen en jongeren niet meer achteraf te betalen. Ditvereenvoudigt de werking van de afspraken.

Ben je nog niet helemaal zeker dat er een klik is tussen de therapeut en je kind? Bespreek dit even met je therapeut en dan maken we het ook mogelijk om per sessie te betalen!

Het ziekenfonds voorziet spijtig genoeg niet altijd een tegemoetkoming. Bevraag dit bij je individuele therapeut.

Jongeren (12 - 24 jaar)

Gaat het even niet goed? Of gaat het misschien al langer niet zo goed? Je voelt je niet goed in je vel en je kan niet direct met woorden vertellen hoe dit komt. Misschien schieten de woorden wel tekort en heb je iemand nodig die je kan aanvullen in je verhaal? Iemand waarbij je in vertrouwen je verhaal kunt vertellen.
Zit je soms met vragen zoals:
- Ben ik wel goed genoeg?
- Waarom vinden ze mij niet goed genoeg?µ
- Houden ze van mij?
- Waarom houd ik niet van mezelf?
- Of zijn er andere vragen of gebeurtenissen waar je niet meteen blijf mee weet waardoor je je telkens weer slecht voelt?

Daar willen we je graag bij begeleiden. We gaan met jou op zoek wat je kan helpen en jou kan doen groeien. Waarbij jij kan buiten stappen en je telkens weer een beetje beter gaat voelen, een beetje krachtiger en een beetje meer jij.

Onze psychologisch consulent Lorraine gaat samen met jongeren aan de slag die te maken krijgen met bepaalde dingen in hun jonge levens die ze moeilijk een plaats kunnen geven.
- Onzekere of depressieve gevoelens
- Scheiding ouders
- Verlies – rouw – liefdesverdriet
- Pesten – cyberpesten – weerbaarheid
- Stress – faalangst
- Examenstress

We starten een traject voor kinderen en jongeren per drie sessies met een kostprijs van 195€. Dit is vooraf te betalen. Hierbij kunnen we vrij naargelang uw agenda en voorkeuren de afspraken inboeken. Op deze manier dienen we met kinderen en jongeren niet meer achteraf te betalen. Dit vereenvoudigt de werking van de afspraken.
Ben je nog niet helemaal zeker dat er een klik is tussen de therapeut en je kind? Bespreek dit even met je therapeut en dan maken we het ook mogelijk om per sessie te betalen!

Het ziekenfonds voorziet spijtig genoeg niet altijd een tegemoetkoming. Bevraag dit bij je individuele therapeut.

Volwassenen

Therapie is voor iedereen die wil groeien als mens. Of je nu kampt met problemen of je wil gewoon af en toe wat sturing en zelfinzicht verwerven. Iedereen kan bij ons terecht voor een goed gesprek.

We hebben expertise en ervaring opgebouwd op verschillende domeinen. Zo kan je bij ons terecht voor :
- Stress en burnout
- Depressie
- Rouw
- Traumaverwerking
- Narcisme
- Transgender
- Seksueel misbruik
- Verslavingsproblematiek
- Angststoornissen
- OCD

Tijdens het intakegesprek bekijken samen wat je nood is en welke aanpak het beste bij je past. Dan stellen we kort een plan van aanpak samen. Dit kan uiteraard in de loop van de begeleiding aangepast worden naargelang de noden.

Een individuele gesprek duurt 1 uur, een gesprek met 2 of meer personen duurt 90 min. De prijs bedraagt à ratio 65 €/uur. De betaling gebeurt onmiddellijk na elk gesprek via Payconiq of cash.

Het ziekenfonds voorziet spijtig genoeg niet altijd een tegemoetkoming. Bevraag dit bij je individuele therapeut.